Thomas A. Bowen

A módszer kidolgozója Thomas A. Bowen 1916-ban született, Ausztráliában élt, kivételes képességekkel rendelkező, az emberi test szemléletét és kezelését illetően mély belső bölcsességgel megáldott minimalista terapeuta volt. Tudását autodidaktaként szerezte és fejlesztette, létrehozva egy egyedülálló és független kezelési rendszert, amit ma Bowen Technika néven ismer az egész világ.

A háború után kétkezi munkásként dolgozott. Gyerekkorától kezdve sportolt, aminek kapcsán lehetősége volt masszőrök munkáját megfigyelni illetve megismerkedett más kötőszöveti manipulatív módszerrel is.

Ezek alapján alakította ki saját módszerét. A fogások alkalmazása során nyilvánvalóvá vált az a képessége, hogy néhány egyszerű mozdulattal segíteni tudott munkatársai és a környezetében lévők legkülönbözőbb egészségügyi problémáin. Ennek a híre szájról szájra járt, és egy idő után megszokottá vált számára hajnalig dolgozni. Emiatt nemsokára feladta cementgyári munkáját és teljes idejében saját módszerét alkalmazva kezdett el működni.

Thomas Bowen az 1950-es évek közepétől egészen 1982-ben bekövetkezett haláláig fejlesztette az általa felismert és alkalmazott technikát.

Kezeléseiért keresték őt az ország minden részéről. Egy 1974-es 27 héten át tartó Viktória állambeli kormány felmérés szerint, természetgyógyászati területen az egész országban neki volt a legtöbb kliense. Tom Bowen ezidőtájt rendszeresen napi 60 klienst kezelt 6 órás klinikai idejében, amihez még hozzájöttek házi látogatásai és állatokon végzett kezelései is. Ezzel becsült adatként kb. 13000 pácienst látott el egy év alatt, úgy hogy átlagban mindössze 3-szor kezelte őket. Mindezt 88%-os sikerrel!

Újdonságok

2015.06.28 21:41
A „Tamáskodó” (Avagy véleményem a Bowen technikáról)   Nem ildomos, tudom jól! Én, az anya,...

Elérhetőség